Artxiboak eta Liburutegiak 

Archivo General de la Administración de la Obra Sindical de Formación Profesional

Bergarako Artxiboa

Biblioteca Nacional de España (BNA)

Euskal Erkidegoko Herri Administrazioaren Artxibo Nagusia

Gipuzkoako Artxibo Orokorra (GAO)

Gipuzkoako Protokoloen Artxibo Historikoa (GPAH)

Gure Gipuzkoa

Koldo Mitxelena Liburutegia (KM)

Kutxateka

Oficina Española de Patentes y Marcas (OEPM)

Villafranca de Gaytan kondearen artxiboa

Zumaiako Artxibo Historikoa (ZAH)

Zestoako Udal Artxibo Historikoa (Zestoako UAH)

Zumaiako fototeka

Bibliografia

AGOTE AIZPURUA, X. (2009): “Gure itsasontziak”. Bertan 23

AGUIRRE SORONDO, A.: “Los Astilleros guipuzcoanos”, Eusko Ikaskuntza, 2007

ALDABALDETRECU, PATXI (2000): “Makinak eta Gizakia”. Gida historikoa

ALOY RUIZ, M.M. (1987): “Historia de la formación profesional en Guipúzcoa durante el siglo XX”

ARRINDA, A. (1977): “Euskalerria eta arrantza”

ASPIAZU JAUSORO, L. (1924):  Cementos Uriarte Zubimendi, S.A. Inalterables por las aguas del mar y las selenitosas

BRAVO, R., ARZALUS, F; IZAGA, J.M. URDANGARIN C.; CARBALLO, J.; MANTEROLA I.; OSSA, J.; GONZALEZ, I.: (2000): “Arroa-Behea-auzo gazte baten Historia de un barrio joven”

BURGOS, A.: “Los orígenes del hormigón armado en España”, 2009

BUSTINDUY Y VERGARA, N. (1888):”Guipúzcoa en la Exposición Universal de Barcelona de 1888”

BUSTINDUY Y VERGARA, N. (1894): “La industria guipuzcoana en fin de siglo”.

CARBALLO, J. (2008): “Karmeldar oinutsen San Jose Komentua”

Cementos Rezola – Italcementi Group (1999): “Cementos Rezola 150 Años de Historia”

DE JUAN GARCIA-AGUADO J.Mª. (2001): La carpintería de ribera en Galicia (1940-2000)

Exposición de Eibar, Año 1914 – Guia oficial

GALVÁN CASADO, I. : “Breve historia de la Protección Industrial. Contribución a las Ciencias Sociales”, Revista en Internet, 2009

Gipuzkoako Foru Aldundiak: “La Industria guipuzcoana en 1941”

GONZÁLEZ ECHEGARAY, R. (1960): “Naufragios en la costa de Cantabria

GONZÁLEZ ECHEGARAY, R. “Naufragios en la costa de Cantabria (1834-1960)

GORROTXATEGI, A. (2003): “Meatzaritza nekazari-herri batean. 1844-1982″

HERRERAS, B. (1998): “Dos intentos de modernización de la siderurgia vasca: la fundición de Vera de Bidasoa y la fábrica de Iraeta.”

IBAÑEZ, M.; TORECILLA, M.J.; ZABALA, M. (1990): “Arqueologia Industrial de Gipuzkoa”

IZAGA J.M. eta  URDANGARIN. C.: Lanbide tradizionalak. “Garay: Pospoluak egitetik, aterkiak eta altzairuzko hobiak egitera

LABAYEN, F.M.: “Cosas memorables de Guipúzcoa”.

LASHERAS PEÑA, A. B. (2009): “España en París. la imagen nacional en las exposiciones universales, 1855-1900”

MUGICA, S. (1918): “Geografia General del Pais Vasco-Navarro. Guipúzcoa”

ODRIOZOLA, L. (1998): “La construcción naval en Gipuzkoa. Siglos XVI-XVIII”, Itsas Memoria. Revista de estudios Marítimos del País Vasco,2,

ODRIOZOLA, L.: “Zumaiako portuaren azterlan historikoa”. Eusko Jaurlaritza, 2002

ODRIOZOLA, l.: “Zumaiaren Historia”. Zumaiako Udala, 1998

OLAIZOLA ELORDI, J.: “Los inicios de la Compañía del Tranvía de San Sebastian, 1887-1902”

PARDO SAN GIL, J. (1956): “Euzkadiko Gudontzidia. La Marina de Guerra Auxiliar de Euzkadi (1936-39)”

PARDO, M. (1885): Materiales de Construcción

PÉREZ, J.M.; ALBERDI, X.; ARAGÓN, A. (2005): “Memoria arqueológica Presako Torrea y Antiguo Puerto”. Zumaia PRE-04

PICAVEA, R. “Álbum gráfico descriptivo del país vascongado. Años 1914-1915″. Gipuzkoa liburukia.

SORALUCE, N. (1870): “Historia general de Guipuzcoa”

Urazandi Biduma, (2010): “Delegaciones de Euskadi (1936-1975)

URDANGARIN. C. eta ALDABALDETRECU, P. (1982): “Historia Técnica y Económica de la Máquina-herramienta”

VARAS, M.J.; ÁVAREZ DE BUERGO, M.; FORT, R. (2007): “Piedras artificiales: morteros y hormigones. El cemento como máximo representante de estos materiales de construcción.”

ZURBANO, J.G. (1998): “Una aproximación a la historia de los astilleros guipuzcoanos en la época contemporánea (1780-1980)”

Aldizkariak,  Egunkariak, Urtekariak, Webguneak

ABC – Egunkaria

Anales de la Construcción y de la Industria. 1876

Anuario de Electricidad para 1900

Anuarios de la Cámara de Comercio, Industria y Navegación de Gipuzkoa de 1927 y 1928-29

Baleike – Aldizkaria

BOE-Boletín Oficial del Estado – Aldizkaria

Criterio – Astekaria

Druckguss-Praxis – Aldizkaria

EHAA-Euskal Herriko Agintaritzaren Aldizkaria

El Correo de Guipúzcoa – Egunkaria

El Diario de San Sebastian – Egunkaria

El Diario Vasco – Egunkaria

El Eco de San Sebastian – Egunkaria

El Liberal Guipuzcoano – Egunkaria

El Noticiero de Bilbao – Egunkaria

El Pais – Egunkaria, 1914

El Pueblo Vasco – Egunkaria

El Siglo Futuro – Egunkaria

El Sol – Egunkaria

El Urumea – Egunkaria

España Marítima – Aldizkaria

Estadística Minera de España. Año 1890

Euskal Erria – Aldizkaria

Gaceta de Madrid – Aldizkaria

GNet/gipuzkoa.net. Izaga J.M, Urdangarin C.: Lanbide tradizionalak.

Industria e Invenciones – Aldizkaria

Ingeniería – Aldizkaria

La Acción – Egunkaria

La Constancia – Egunkaria

La Constructora Moderna – Aldizkaria

La Correspondencia de España – Egunkaria

La Época – Egunkaria

La Esfera – Aldizkaria

La Hormiga de Oro – Aldizkariak

La Industria Nacional-Órgano de la Liga nacional de productores – Revista

La Información – Egunkaria

La Nación – Egunkaria

La Unión Vascongada – Egunkaria

La Vanguardia – Egunkaria

La Voz de Guipúzcoa – Egunkaria

Madrid Científico –  Aldizkaria

Malla Arria (Mollarri), gureZarautz.net

Mundo Gráfico –  Aldizkaria

Nueva Gestión – Aldizkaria

Revista de Obras Públicas – Aldizkaria

Revista Galega de Economía

Uztaro.com

Vasconia – Aldizkaria

Vasconia Industrial y Pesquera – Aldizkaria

Vida Marítima – Aldizkaria

Dokumentu eta ahozko edo idatzizko informazio emaileak

Aguirrezabalaga, Javier

Aizarna, Iñaki

Aizpuru, Tomas

Albizu U., Xabier

Albizu, Xabier

Arriola, Jesus Mari

Arrizabalaga, Krispin

Arroitaonandia anaiak

Asociación Española de Fabricantes de Máquinas-Herramienta, Accesorios, Componentes y Herramientas (AFM)

Balenciaga, S.A.

Betelu, Jesus

Egaña, Juan

Egurko, S.Coop.

Elosua, Aquilino

Etxabe, Luis Mari

Forjas de Iraeta

Gutierrez, Jon

Granados, Antonio

Holke, Rudy

Iriondo, Antonio

Linazisoro, Abelin

Manzisidor, Iñaxi

Olasagasti, Jesus Mari

Ostolaza, Imanol

Ostolaza, Maritxu

Rubio, Julian

Unanue, Carmelo-ren familia

Unanue, Miguel Angel

Uranga, Javier

Urbieta, Benigno

Urbieta, Nati

Urdangarin, Carmelo

Uriarte, Jose Ramon

Uribe, Jose

Yeregui Larrechau, Concepción

Zelaya, Peru

Zubia, Jose Ramon

Zubiaurre, Joxeba

© 2017 ZIIZ Eskubide guztiak erreserbatuta. | Powered by WordPress
Theme created by @julienrenaux